Muzeum motosyklů

Muzeum motosyklů

Vítejte v Šestajovicích u Jaroměře

Muzeum motocyklů

Vítejte na stránkách muzea československých motocyklů a hraček v Šestajovicích u Jaroměře. U nás se pobaví opravdu celá rodina. Přijeďte se přesvědčit!

Co na Vás v muzeu čeká

Muzeum motocyklů

Zavedeme Vás do kouzelného světa historických motocyklů a zároveň nahlédnete do světa historických hraček pro nejmenší. Návštěvníkům nabízíme ke zhlédnutí přes 100 cestovních a sportovních motocyklů. Výstava hraček, kočárků nebo panenek našich babiček Vás alespoň na chvíli vrátí do dob bezstarostného dětství. Focení exponátů je zahrnuto v ceně vstupného.

Muzeum motocyklů

Motocykly

U nás je možné vidět československé motocykly z let 1934 až 2004. Zvláště klademe důraz na úspěšný motocyklový sport, kterým přibližujeme motocykly soutěžní, plochodrážní a motokrosové. Uvidíte stroje cestovní, čtyřtaktní, sprint speciály a jeden prototyp.

Hračky

V expozici hraček uvidíte dětské poklady z let 1895 až 1975. Od nejstarších panenek s porcelánovou hlavou, přes kočárky, koloběžky, dřevěné hračky až k loutkám, které vás alespoň na chvíli vrátí do dob bezstarostného dětství.

Výkup

Budeme rádi, když nám nabídnete ke koupi vše týkající se motorismu nebo hraček a tím pomůžete rozšířit sbírky našeho muzea. Zkuste se kolem sebe trochu porozhlédnout a nějakou drobnůstku určitě najdete. Děkujeme předem za všechny Vaše nabídky.

Historie muzea

Muzeum motocyklů

Budova muzea byla postavena v roce 1840 a sloužila původně jako "vejminek" a sklad obilí s prostorem pro parkování kočáru. Jako jedna z mála nebyla poničena požárem velké části obce v roce 1901 a dál žila svým životem. Do dnešních dnů se zachovala takřka v původním stavu a je architektonicky velmi cenná.

Naše muzeum motocyklů bylo otevřeno 1. dubna 2008 a nabízelo k vidění 40 motocyklů. Postupem času se počet vystavených exponátů vyšplhal až na dnešních více než 100. V roce 2010 byla nově otevřena expozice hraček našich babiček, která se nachází v nově zrekonstruovaných prostorách bývalého "špejcharu" z první poloviny 19. století.

Ceník vstupného

Děti předškolní ... zdarma
Děti školní od 1. do 9. třídy ... 40 Kč
Studenti ... 70 Kč
Dospělí ... 80 Kč
Důchodci ... 70 Kč
ZTP ... zdarma
Senioři nad 80 let ... zdarma

Traktor ZETOR 1245 - zajímavý tovární prototyp

JAWA obojživelník – prototyp a možná unikát

KAREX 760 – dvouválec boxer ČZ – KAREL ŠKODA

Kawašimi 1300 – dvoutaktní tříválec do V – JIŘÍ KAŠPAR

Legendární dvou motor ČZ IVK 760 – Ing. VÁCLAV KLICH

Sběratelská karta číslo 1352 s motivem našeho muzea

MUZEUM MOTOCYKLŮ
MOTOGALERIE ŠESTAJOVICE z.s.

Adresa: 551 01 Šestajovice u Jaroměře č.p. 4
Email: sestajovice@muzeum-motocyklu.cz
Telefon: +420 774 903 530